Winkelmand

Ecologisch verantwoord ondernemen

Ecologisch tuinieren

Met Groen op Maat op weg naar een duurzame toekomst! Ontdek duurzame producten en adviezen voor een ecologisch verantwoorde en klimaat vriendelijke tuin.

Als Groen op Maat streven we naar een ecologisch verantwoorde benadering in al onze activiteiten. Milieubehoud en duurzaamheid zijn kernwaarden die diep geworteld zijn in ons bedrijf. Een van de manieren waarop we deze waarden in de praktijk brengen, is door onze productieprocessen zo lokaal mogelijk te houden. We zijn er trots op dat al onze eigen geproduceerde artikelen in Nederland worden vervaardigd, waardoor we niet alleen de kwaliteit kunnen waarborgen, maar ook de lokale economie kunnen ondersteunen en de CO2-uitstoot van transport kunnen verminderen. Voor de overige producten die we aanbieden, is ons streven om zoveel mogelijk samen te werken met leveranciers uit Nederland, Duitsland en België. Door onze leveringsketen zo lokaal mogelijk te houden, verminderen we niet alleen de afstand die producten moeten afleggen, maar ondersteunen we ook duurzame productiemethoden en arbeidsnormen in onze nabije regio.

Daarnaast hechten we veel belang aan het gebruik van duurzame verpakkingsmaterialen. We kiezen materialen die zowel milieuvriendelijk als functioneel zijn, en streven ernaar om indien mogelijk verpakkingen te hergebruiken. Door deze aanpak verminderen we niet alleen de hoeveelheid afval die we produceren, maar kunnen we ook kosten besparen voor onze klanten, wat bijdraagt aan een duurzamere en economisch verantwoorde bedrijfsvoering.

Bij Groen op Maat geloven we sterk in het vermijden van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en het bevorderen van een natuurlijke, milieuvriendelijke benadering van tuinieren. We ondersteunen actief diverse groene initiatieven die gericht zijn op het vergroenen en verduurzamen van tuinen, balkons en straten. Onze adviezen en producten zijn ontworpen om tuinen klimaatbestendig te maken en op een natuurlijke manier onkruid en plagen te beheren. Bovendien bieden we uitgebreide tips en middelen om dieren in de tuin te ondersteunen, wat bijdraagt aan een gezond ecosysteem en biodiversiteit.

Als Groen op Maat zijn we vastbesloten om een positieve impact te hebben op het milieu en de samenleving. Onze ecologisch verantwoorde benadering is niet alleen een onderdeel van ons bedrijf, maar een leidraad die al onze activiteiten en beslissingen beïnvloedt. We geloven dat door samen te werken aan een duurzamere toekomst, we kunnen bijdragen aan een gezondere planeet voor toekomstige generaties.