Winkelmand

GroenMaatjes

Nieuw bij Groen op Maat: Groenmaatjes

Wij zijn Groenmaatjes; sociale hoveniers die zich bezighouden met lichte werkzaamheden in de tuin. Wij ondersteunen vanuit de overtuiging dat tuinieren een sociale activteit is die je fit en vitaal houdt. Daarbij geloven we in gezamenlijk tuinieren in een prettige, sociale omgeving. "Maak van je tuin een lust, en geen last!".

Samen tuinieren is toch zóveel leuker dan alleen?

Bij Groen op Maat geloven we in samenwerking en een sociale benadering van tuinieren. Geen volledige uitbesteding, maar een gedeelde passie voor tuinieren.

Wordt de tuin je te groot of gaan de tuinwerkzaamheden je langzaamaan tegenstaan…? Wil je blijven genieten van je tuin, maar kost het onderhouden ervan je steeds meer moeite? Geen probleem, als Groen op Maat werken wij samen met diverse groene partners die voor ons allerlei tuinklussen uitvoeren. Wij bieden je graag een helpende (groene) hand. 

Een helpende hand in de tuin

Onze Groenmaatjes ondersteunen je met je tuinklussen

Gezelschap tijdens het tuinieren

Samen tuinieren en handige tuiniertips krijgen

In eigen regie

Jij houdt de regie en bepaalt zelf bij welke tuinklussen je wanneer ondersteund wilt worden

Gezondheid, dat is onze drijfveer. Tuinieren kan fysiek zwaar zijn, zeker als je vanwege een ziekte of ouderdom verminderde spierkracht hebt. Gelukkig bestaan er allerlei ergonomische tuingereedschappen die de werkzaamheden een stuk comfortabeler maken. Maar voor de mensen die wat extra ondersteuning nodig hebben bieden wij de helpende hand: Groenmaatjes.

Je geeft zelf aan bij welke werkzaamheden je wat extra hulp kunt gebruiken. Met het oog op gezondheid moedigen wij je aan om de tuinwerkzaamheden met onze Groenmaatjes uit te voeren. Dit is niet alleen minder belastend voor jou, maar ook veel gezelliger! Daarnaast bieden onze Groenmaatjes jou allerlei handvatten en faciliteiten om aan de slag te gaan. 

Tuinieren kan een enorme (preventieve) bijdrage leveren aan onze gezondheid. Het is dan ook onze missie dat iedereen op een eenvoudige en comfortabele manier kan tuinieren.

Of je nou jong of oud bent, lichamelijk beperkt bent of kampt met een chronische ziekte, wij zijn ervan overtuigd dat iedereen op een fijne en gezonde manier moeten kunnen tuinieren. Door het geven van tuinieradviezen, tuindiensten en het bieden van ergonomisch tuingereedschap streven we onze missie iedere dag weer na.

Groenmaatjes inzetten voor:

 • De tuin voorjaars en/of winter klaar maken
 • Grasmaaien
 • Heg snoeien
 • Bladruimen
 • Onkruid verwijderen
 • En nog veel meer!

Veelgestelde vragen

Welke tuindiensten voeren de GroenMaatjes voor mij uit?

Laat de GroenMaatjes de zware tuinklussen voor jou klaren, van onkruidbestrijding tot heggen snoeien, gazons maaien en cultiveren, bladeren opruimen, planten verpotten en nog veel meer. 

Voor welke taken zijn de groenmaatjes niet verantwoordelijk?

Onze GroenMaatjes staan klaar om je tuin te onderhouden, terwijl we de aanleg ervan graag toevertrouwen aan een ervaren hovenier.

Wat is het voordeel van de GroenMaatjes?

De GroenMaatjes ontzorgen je, door je mee te helpen met de zwaardere terugkerende tuinklussen. Door het meehelpen, wordt het tuinieren ook een stuk gezelliger. Daarnaast krijgt je ook diverse tuintips aangedragen.

Welke gebieden komen in aanmerking voor deze tuindiensten?

De gehele oost-achterhoek, zie bijgevoegde kaart en de stad Zwolle. Zit je woonplaats er niet bij, geen probleem. Geef je gegevens aan ons door en wij gaan voor je op zoek naar het perfecte GroenMaatje.

Ik woon in een gebied dat niet in aanmerking komt voor deze tuindiensten, wat kan ik doen?

Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. We gaan graag voor je op zoek naar het  perfecte GroenMaatje bij jou in de buurt. Laat ons je gegevens achter via het invulformulier 'Plaats een klus,' en we nemen spoedig contact met je op.

Kunnen jullie het tuinafval ook afvoeren?

Ja, we kunnen het tuinafval voor je afvoeren. We nemen enkel groenafval mee. Stortkosten worden nadien in rekening gebracht

Zijn alle Groenmaatjes erkende hoveniers?

We streven erna dat ieder team één ervaren tuinman heeft met twee tuinhulpen.

Verzorgen jullie tuinonderhoud zonder dat de eigenaar/eigenaren meewerken?

Onze toewijding aan gezondheid is de drijvende kracht achter dit concept, waarbij we tuineigenaren aanmoedigen om actief deel te nemen aan lichte tuinwerkzaamheden, terwijl de GroenMaatjes de zwaardere taken op zich nemen."

Wie kan zich aanmelden als tuinhulp - GroenMaatje?

We zijn voortdurend op zoek naar bekwame sociale hoveniers en tuinhulpen. Dit ben jij:

 

 • Groene vingers 
 • Jij beleeft écht plezier aan het tuinieren en deelt dat graag met anderen.
 • Je bent communicatief vaardig, initiatiefrijk en hebt een positieve instelling.
 • Je beschikt over een rijbewijs en een auto.
 • Een hoveniersopleiding is niet per se nodig. We laten de tuinaanleg namelijk graag door een hovenier doen.