Winkelmand

Pijnvrij tuinieren met reumatoïde artritis

Lucy Luttikholt heeft sinds 1995 reumatoïde artritis, artrose en het syndroom van Sjögren. Hierdoor krijgt ze last van gewrichtsontstekingen en wordt het kraakbeen in haar gewrichten aangetast. Doordat haar gewrichten zijn ontstoken ervaart ze pijn tijdens het tuinieren, een bezigheid waar ze normaliter erg van geniet. Ze ging op zoek naar tips en producten om weer gemakkelijk en pijnvrij te kunnen tuinieren. In haar zoektocht kwam ze Groen op Maat op het spoor.

Overbelasting met regulier tuingereedschap
Tijdens het tuinieren ervoer Lucy verschillende klachten: ‘Ik had voordat ik met Groen op Maat in contact kwam diverse klachten tijdens het tuinieren, pijnlijke handen, schouders, ellebogen en rug. De meeste hinder had ik wanneer ik kracht uitoefende bij het gebruik van bepaald gereedschap, bijvoorbeeld een snoeischaar. ‘Het snoeien ging met mijn oude snoeischaar moeilijk. Er komt dan te veel belasting op mijn vingers, hand palm en pols. Bij te veel belasting wordt de plek rood, pijnlijk en ontstaat er een zwelling.’

Geen pijn meer tijdens én na het snoeien
Ze besloot advies in te winnen bij Groen op Maat en uiteindelijk een ergonomische snoeischaar aan te schaffen. Deze snoeischaar van Groen op Maat is een stuk lichter, daardoor heb ik nu geen pijn meer tijdens én na het snoeien’, vertelt Lucy.

“Door de aanschaf van de ergonomische snoeischaar van Groen op Maat kan ik weer snoeien en ervaar ik achteraf geen pijn. Het is heel prettig dat mijn gewrichten niet onnodig belast worden.”

Weer met plezier snoeien
Door de ergonomische snoeischaar van Groen op Maat kan Lucy dezelfde snoeiwerkzaamheden verrichten met veel minder kracht: ‘Deze snoeischaar knipt vanwege het rolhandvat zeer licht en soepel. Hierdoor ervaar ik tijdens, maar ook na de snoeiwerkzaamheden geen extra hinder.’ Ze wil iedereen met reuma die graag in de tuin aan de slag gaat meegeven dat je het echt moet ervaren: ‘Je zult het verschil tijdens het snoeien direct merken. De ergonomische snoeischaar van Groen op Maat is een echte aanrader! Het is de kleine investering zeker waard.’ 

“Deze snoeischaar knipt vanwege het rolhandvat zeer licht en soepel.”